Hranolky z rybích filetů recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 plátky citron pepř 1 lžíce olivový olej 50 g hladká mouka 2 lžíce citronová šťáva olej na smažení sterilovaný chřest 1 dl šampaňské víno 300 g mražené rybí filety (pangasus) kukuřičná strouhanka
Postup Hranolky z rybích filetů
Postup přípravy receptu
-
Citron omyjeme, rozřízneme a z jedné půlky vymačkáme šťávu. Z druhé odkrojíme plátky na ozdobu. Rybí filety omyjeme a osolíme. Jakmile povolí, nakrájíme je na stejnoměrné hranolky. Vložíme do misky a zakapeme je citronovou šťávou
V jiné míse rozšleháme mouku se šampaňským vínem a vložíme do něj hranolky z filetů. Přidáme lžíci olivového oleje, promícháme a necháme asi 20 minut rozležet
Takto rozležené hranolky z rybích filetů lehce smočíme v kukuřičné strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší a zeleninovou oblohou. Zdobíme chřestem a plátkem citrónu. Pro slavnostní příležitosti připravíme jako přílohu šafránové brambory.