Hranolky z rybích filetů recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 plátky citron
pepř
1 lžíce olivový olej
50 g hladká mouka
2 lžíce citronová šťáva
olej na smažení
sterilovaný chřest
1 dl šampaňské víno
300 g mražené rybí filety (pangasus)
kukuřičná strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Citron omyjeme, rozřízneme a z jedné půlky vymačkáme šťávu. Z druhé odkrojíme plátky na ozdobu. Rybí filety omyjeme a osolíme. Jakmile povolí, nakrájíme je na stejnoměrné hranolky. Vložíme do misky a zakapeme je citronovou šťávou

  2. V jiné míse rozšleháme mouku se šampaňským vínem a vložíme do něj hranolky z filetů. Přidáme lžíci olivového oleje, promícháme a necháme asi 20 minut rozležet

  3. Takto rozležené hranolky z rybích filetů lehce smočíme v kukuřičné strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova

  4. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší a zeleninovou oblohou. Zdobíme chřestem a plátkem citrónu. Pro slavnostní příležitosti připravíme jako přílohu šafránové brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!