Hrášek na smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- vejce máslo 250 ml mléko 1 ks cibule podravka 3 lžíce hladká mouka 0,5 balení sterilovaný hrášek 200 ml smetana (12%)
Postup Hrášek na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme sterilovaný hrášek, trochu vody a podusíme
Mezitím si připravíme mléko, ve kterém rozmícháme smetanu a hladkou mouku
Jakmile je hrášek změklý, přidáme smetanovou směs a mícháme. Pokud je omáčka hustá, přidáváme mléko podle potřeby. Přidáme trochu podravky a osolíme. Hrášek na smetaně přivedeme k varu a necháme několik minut vařit, aby omáčka nebyla cítit moukou, což poznáme ochutnáním
Na pánvičce si uděláme volská oka, přidáme je k hrášku na smetaně (na vrch omáčky) a můžeme podávat.