Smetanový hrášek s cibulkami recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
máslo
1 lžíce pažitka
50 ml bílé víno
50 ml smetana ke šlehání
mletý černý pepř
1 hrst zelená petrželová nať
100 g malé nakládané cibulky
5 ks nakládaná sušená rajčata
200 g mražený zelený hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Nakládané cibulky necháme okapat. Kousky sušených rajčat nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať a pažitku jemně usekáme

  2. Na rozpuštěné máslo nasypeme hrášek, rajčata a cibulky. Vše osolíme, opepříme, podlijeme vínem a mícháme na prudkém ohni, dokud se tekutina neodpaří. Nakonec přilijeme smetanu, ochutíme usekanými bylinkami a směs krátce prohřejeme

  3. Smetanový hrášek s cibulkami a sušenými rajčaty podáváme jako přílohu k minutkám, rybám, nebo vaječným omeletám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!