Vepřové plátky na smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
vegeta
1 kelímek smetana ke šlehání
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
hotová jíška
8 plátků menší vepřová kýta
masový nebo zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu naklepeme a z obou stran dobře osolíme

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a a na oleji ji osmahneme. Zasypeme mletou paprikou a promícháme. Vytvoříme si tak paprikový základ. Dáváme pozor, aby se nám paprika nepřipálila. Na cibuli dáme vepřové plátky, podlijeme vývarem a dusíme doměkka

  3. Když je maso měkké, vyjmeme ho a omáčku zahustíme hotovou jíškou. Nakonec přilijeme kelímek smetany, necháme provařit a ochutíme pouze solí a pepřem, případně trochou vegety. Vrátíme maso a už jen prohřejeme

  4. Vepřové plátky na smetaně podáváme klasicky s knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!