Hrášková polévka s česnekem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 - 5 stroužků česnek
sůl
2 lžíce máslo
2 ks cibule
1,5 l voda
1,5 lžíce olivový olej
1 špetka mletý kmín
700 g mražený hrášek
1 špetka mletý barevný pepř
1 lžíce koření Horalka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na hrubší plátky

  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej s máslem a krátce osmahneme cibuli. Přidáme česnek a necháme rozvonět. Vsypeme mražený hrášek, osolíme, opepříme, okmínujeme, přisypeme koření Horalka a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí, stačí cca 10 - 15 minut

  3. Hráškovou polévku s česnekem rozmixujeme tyčovým mixérem a podle potřeby dochutíme

  4. Hráškovou polévku s česnekem podáváme s opečenými krutony, ale chutná i samotná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!