Kadeřávek ala kapusta recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1,5 l voda 10 dkg špek 4 lžíce hladká mouka 3 ks pikantní klobása 15 listů kadeřávek mletý černý pepř 3 ks nové brambory
Postup Kadeřávek ala kapusta
Postup přípravy receptu
-
Listy kadeřávku opereme, odkrojíme tuhý stonek a nakrájíme na jemné nudličky. Dáme ho do hrnce spolu s očištěnými novými brambory nakrájenými na kostky. Osolíme a zalejeme horkou vodou a vaříme přibližně 10 minut od bodu varu. Kadeřávek se nám svaří jako kapusta
Mezitím si na pánvičce opražíme nakrájený špek nebo anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, přisypeme mouku a uděláme si zlatavou jíšku. Část vody v hrnci slijeme asi na polovinu a kadeřávek s brambory zahustíme jíškou. Podle potřeby můžeme ještě naředit. Kadeřávek jako kapustu ochutíme solí, pepřem a drceným česnekem. Provaříme ještě 10 minut
Kadeřávek jako kapustu podáváme s opečenou klobásou a chlebem.