Medová jablečná bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku olej
2 ks vejce
1/2 lžičky skořice
jablko
1/2 hrnku voda
4 lžíce med
1 hrnek cukr krupice
1 hrnek hladká mouka
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček prášek do perníku
1 balíček skořicový cukr
2 lžíce granko
2 lžíce kandované třešně
1 hrnek strouhané jablko

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme veškeré sypké suroviny - oba druhy mouky, cukr, granko (popřípadě instantní kakao), prášek do perníku i skořici. Do směsi vyklepneme vejce a přilijeme olej, vlažnou vodu a tekutý med. Promícháme

  2. Kandované třešně nakrájíme na čtvrtky, smícháme s jablky a zapracujeme do těsta. Těsto důkladně propracujeme

  3. Těsto nalijeme do tukem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy a těsto nahrneme od středu směrem k okrajům formy. Vložíme do středně (165 °C) vyhřáté trouby a pečeme na 180°C asi 50 - 60 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto upečené. 10 minut před dopečením můžeme formu překrýt kusem alobalu

  4. Hotovou bábovku necháme částečně vychladnout, pak ji vyklopíme, ozdobíme tenkými plátky jablek a posypeme skořicovým cukrem

  5. 1 hrnek = 250ml


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!