Šafránová rýže s treskou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
máslo
ocet
0,5 g šafrán
4 porce treska
50 ml bílé víno
mletý bílý pepř
polohrubá mouka
citronová šťáva
450 ml zeleninový vývar
petrželová nať
chilli koření
8 ks čerstvý chřest
150 g kulatozrnná rýže
1 ks malá šalotka

Postup přípravy receptu

  1. Porce tresky omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, kterou jsme předem promíchali s chilli kořením. Takto připravenou tresku opečeme z obou stran na oleji dozlatova a necháme na ubrousku okapat

  2. Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a spolu s rýží zprudka orestujeme na oleji. Vše ochutíme šafránem a podlijeme bílým vínem. Za stálého míchání necháme víno zcela odpařit a pak postupně na mírném ohni podléváme vývarem. Vaříme asi 15 - 18 minut, dokud není rýže al dente. Nakonec rýži zjemníme máslem

  3. Chřest oloupeme a asi 3 minuty povaříme v osolené a octem okyselené vodě. Okapaný chřest osolíme a krátce orestujeme na másle

  4. Šafránovou rýži a tresku rozdělíme na porce, poklademe chřestem a ozdobíme sekanou petrželkou. Šafránovou rýži s treskou podáváme jako teplý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!