Šafránová rýže s treskou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl máslo ocet 0,5 g šafrán 4 porce treska 50 ml bílé víno mletý bílý pepř polohrubá mouka citronová šťáva 450 ml zeleninový vývar petrželová nať chilli koření 8 ks čerstvý chřest 150 g kulatozrnná rýže 1 ks malá šalotka
Postup Šafránová rýže s treskou
Postup přípravy receptu
-
Porce tresky omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, kterou jsme předem promíchali s chilli kořením. Takto připravenou tresku opečeme z obou stran na oleji dozlatova a necháme na ubrousku okapat
Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a spolu s rýží zprudka orestujeme na oleji. Vše ochutíme šafránem a podlijeme bílým vínem. Za stálého míchání necháme víno zcela odpařit a pak postupně na mírném ohni podléváme vývarem. Vaříme asi 15 - 18 minut, dokud není rýže al dente. Nakonec rýži zjemníme máslem
Chřest oloupeme a asi 3 minuty povaříme v osolené a octem okyselené vodě. Okapaný chřest osolíme a krátce orestujeme na másle
Šafránovou rýži a tresku rozdělíme na porce, poklademe chřestem a ozdobíme sekanou petrželkou. Šafránovou rýži s treskou podáváme jako teplý hlavní chod.