Salám v sýrovém těstíčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
2 dl mléko
4 lžíce hladká mouka
olej na smažení
10 dkg tvrdý sýr
mletý černý pepř
30 dkg měkký salám

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme těstíčko, ve kterém budeme salám obalovat. Do mísy dáme mléko, vejce, osolíme, opepříme a našleháme. Do hmoty přidáme asi čtyři lžíce hladké mouky a promícháme. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do mísy

  2. Salám nakrájíme na hrubší kolečka. Pokud je těstíčko dostatečně husté, začneme v něm obalovat kolečka měkkého salámu (dietní, gothajský salám), pokud je těstíčko řídké, tak podle potřeby přidáme mouku

  3. Na pánvi rozpálíme olej a salám v těstíčku usmažíme ze všech stran dozlatova. Hotový salám podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!