Vaječná pomazánka se salámem recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
1 lžíce majonéza
1 lžíce plnotučná hořčice
1 lžička sardelová pasta
100 g sterilované okurky
100 g měkký salám
100 g rostlinné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme a oloupeme. Pak je nastrouháme. Salám a okurky nakrájíme nadrobno

  2. Floru vyšleháme s hořčicí a sardelovou pastou. Přidáme nastrouhaná vejce a nakrájený salám a okurky. Podle chuti a konzistence přidáme sůl a majonézu. Té obvykle dávám lžíci. Vaječnou pomazánku se salámem dobře promícháme a necháme uležet v chladu

  3. Uleželou vaječnou pomazánku se salámem mažeme na čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!