Medová jablíčka recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

10 ks jablko
voda
5 ks hřebíček
2 lžíce med
1 lžička mletá skořice
1 ks celá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostky, opláchneme a nasypeme do vyššího hrnce. Zalijeme vodou tak, aby jablíčka byla zcela ponořená, ale nad nimi zůstalo ještě dost místa, protože horká jablečná pěna "vyběhne"

  2. Přidáme hřebíček, celou i mletou skořici a uvedeme do varu. Během vaření několikrát opatrně promícháme, aby se jablíčka vyměnila a stejnoměrně vařila. Pokud tak neučiníme, spodní jablíčka budou rozvařená a vrchní, která ochutnáváme, budou měkká. Vaříme, podle velikosti kostek, asi 10 minut. Med přidáváme až jako poslední, asi 2 minuty před koncem vaření

  3. Medová jablíčka podáváme teplá dětem jako pamlsek, ale stejně tak je můžeme nechat vychladit a konzumovat studená nebo jako kompot

  4. Na 2 jablka dávám jeden hřebíček a na 5 jablek plnou lžíci medu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!