Medová jablíčka recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 10 ks jablko voda 5 ks hřebíček 2 lžíce med 1 lžička mletá skořice 1 ks celá skořice
Postup Medová jablíčka
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostky, opláchneme a nasypeme do vyššího hrnce. Zalijeme vodou tak, aby jablíčka byla zcela ponořená, ale nad nimi zůstalo ještě dost místa, protože horká jablečná pěna "vyběhne"
Přidáme hřebíček, celou i mletou skořici a uvedeme do varu. Během vaření několikrát opatrně promícháme, aby se jablíčka vyměnila a stejnoměrně vařila. Pokud tak neučiníme, spodní jablíčka budou rozvařená a vrchní, která ochutnáváme, budou měkká. Vaříme, podle velikosti kostek, asi 10 minut. Med přidáváme až jako poslední, asi 2 minuty před koncem vaření
Medová jablíčka podáváme teplá dětem jako pamlsek, ale stejně tak je můžeme nechat vychladit a konzumovat studená nebo jako kompot
Na 2 jablka dávám jeden hřebíček a na 5 jablek plnou lžíci medu.