Hrášková polévka s krutonky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

300 g hrášek
1 stroužek česnek
sůl
máslo
0,5 ks cibule
2 dl smetana
tymián
1 ks pórek
oregano
1 ks rohlík
600 ml kuřecí vývar
1 ks řapíkatý celer
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli, řapíkatý celer, bílou část pórku a stroužek česneku lehce orestujeme na másle. Po chvilce přisypeme hrášek, ochutíme solí, pepřem, oreganem a tymiánem a zalijeme vývarem, přivedeme k varu a rozmixujeme

  2. Na sucho opečeme krutony z rohlíku. Když jsou dokřupava opečené, přidáme do pánve kousek másla a promícháme, odstavíme z ohně. Do polévky přilijeme kapku smetany, podle chuti dosolíme nebo dopepříme a polévku přecedíme přes cedník

  3. Hráškovou polévku servírujeme s krutonky

  4. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!