Hrášková polévka s krutonky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 300 g hrášek 1 stroužek česnek sůl máslo 0,5 ks cibule 2 dl smetana tymián 1 ks pórek oregano 1 ks rohlík 600 ml kuřecí vývar 1 ks řapíkatý celer mletý černý pepř
Postup Hrášková polévka s krutonky
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou cibuli, řapíkatý celer, bílou část pórku a stroužek česneku lehce orestujeme na másle. Po chvilce přisypeme hrášek, ochutíme solí, pepřem, oreganem a tymiánem a zalijeme vývarem, přivedeme k varu a rozmixujeme
Na sucho opečeme krutony z rohlíku. Když jsou dokřupava opečené, přidáme do pánve kousek másla a promícháme, odstavíme z ohně. Do polévky přilijeme kapku smetany, podle chuti dosolíme nebo dopepříme a polévku přecedíme přes cedník
Hráškovou polévku servírujeme s krutonky
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!