Hrášková rýže na červeno recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule 2 balíčky rýže 1 lžíce olivový olej mletý bílý pepř 1 balíček mražený hrášek 2 lžičky mletá sladká paprika 1 kostka zeleninový bujon čerstvé bylinky
Postup Hrášková rýže na červeno
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme doměkka v osolené vodě. Místo soli můžeme do vody přihodit i kostku zeleninového bujonu nebo lžičku vegety
Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Cibuli osmahneme na olivovém oleji, zasypeme mletou paprikou, přidáme hrášek a podlijeme vodou nebo vývarem. Hrášek podusíme doměkka
K uvařené rýži vmícháme hrášek, ochutíme solí a mletým pepřem
Hráškovou rýži na červeno rozdělíme na talíře a ozdobíme čerstvými bylinkami. Můžeme ji ihned podávat jako hlavní chod.