Hrášková rýže na červeno recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
2 balíčky rýže
1 lžíce olivový olej
mletý bílý pepř
1 balíček mražený hrášek
2 lžičky mletá sladká paprika
1 kostka zeleninový bujon
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme doměkka v osolené vodě. Místo soli můžeme do vody přihodit i kostku zeleninového bujonu nebo lžičku vegety

  2. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Cibuli osmahneme na olivovém oleji, zasypeme mletou paprikou, přidáme hrášek a podlijeme vodou nebo vývarem. Hrášek podusíme doměkka

  3. K uvařené rýži vmícháme hrášek, ochutíme solí a mletým pepřem

  4. Hráškovou rýži na červeno rozdělíme na talíře a ozdobíme čerstvými bylinkami. Můžeme ji ihned podávat jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!