Hráškové rizoto se saturejkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule olivový olej 1 balíček mražený hrášek zeleninový vývar z kostky 1,5 hrnek jasmínová rýže tamari 2 - 3 lžíce sušený sýr 1/2 lžíce čerstvá nebo sušená saturejka
Postup Hráškové rizoto se saturejkou
Postup přípravy receptu
-
Rýži několikrát propereme ve studené vodě. Vsypeme ji do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla zhruba 1,5 cm nad rýží, přidáme lžičku soli a lžíci olivového oleje. Jasmínovou rýži vaříme asi 15 - 20 minut pod pokličkou doměkka
Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Osmahneme ji na troše oleje, vsypeme hrášek a osmahneme. Podlijeme a si 1dl zeleninového vývaru a podusíme, přidáme podle chuti tamari (případně polévkové koření). Nakonec vmícháme nasekanou nebo sušenou saturejku
K podušenému hrášku vmícháme rýži a nakonec přidáme 2 lžíce aromatického sušeného sýru s bylinkami
Hráškové rizoto se saturejkou podáváme jako teplý hlavní chod. Nakonec ještě pro chuť můžeme posypat lžící sušeného sýru.