Hráškové rizoto se saturejkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
olivový olej
1 balíček mražený hrášek
zeleninový vývar z kostky
1,5 hrnek jasmínová rýže
tamari
2 - 3 lžíce sušený sýr
1/2 lžíce čerstvá nebo sušená saturejka

Postup přípravy receptu

  1. Rýži několikrát propereme ve studené vodě. Vsypeme ji do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla zhruba 1,5 cm nad rýží, přidáme lžičku soli a lžíci olivového oleje. Jasmínovou rýži vaříme asi 15 - 20 minut pod pokličkou doměkka

  2. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Osmahneme ji na troše oleje, vsypeme hrášek a osmahneme. Podlijeme a si 1dl zeleninového vývaru a podusíme, přidáme podle chuti tamari (případně polévkové koření). Nakonec vmícháme nasekanou nebo sušenou saturejku

  3. K podušenému hrášku vmícháme rýži a nakonec přidáme 2 lžíce aromatického sušeného sýru s bylinkami

  4. Hráškové rizoto se saturejkou podáváme jako teplý hlavní chod. Nakonec ještě pro chuť můžeme posypat lžící sušeného sýru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!