Hříbková omáčka se smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks šalotka 150 g hříbky 2 lžíce olivový olej 100 ml kysaná smetana 1 lžíce hladká mouka 250 ml smetana ke šlehání 0.5 lžičky drcený kmín 300 ml houbový vývar podle chuti sůl mletý černý pepř citronová štáva
Postup Hříbková omáčka se smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli šalotku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Na oleji zpěníme nasekanou šalotku, přidáme malé kousky hub a lehce orestujeme. Pak směs zalijeme vodou (lépe houbovým vývarem) a necháme podusit, až houby změknou.
Základ houbové omáčky zahustíme moukou rozmíchanou ve sladké smetaně, přilijeme kysanou smetanu, podle chuti přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř.
Do hříbkové omáčky se smetanou na závěr vsypeme uvařené bramborové noky a necháme krátce prohřát.
Hříbkovou omáčku se smetanou a noky podáváme jako sytý hlavní chod.