Hříbky na česneku a petrželce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 2 lžíce olej 2 lžíce máslo 300 g hříbky 2 lžíce čerstvá petrželka 1 cl citronová štáva podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Hříbky na česneku a petrželce recept
Postup přípravy receptu
-
Hříbky očistíme a prozatím je necháme vcelku. Petrželku nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme.
Rozehřejeme lžíci oleje, vložíme do něj celé hříbky a přidáme kapku citronové šťávy. Na mírném ohni je asi 3 minuty podusíme, pak hříbky vyjmeme a necháme okapat.
Nožky hříbků odlomíme a odložíme, hlavičky nakrájíme na plátky. Zbytek oleje rozpálíme s máslem, hlavičky na něm znovu osmažíme, nohy najemno nasekáme, přidáme k hlavičkám a minutu podusíme. Přidáme prolisovaný česnek, zelenou petrželku, promícháme, osolíme a podle chuti také opepříme.
Hříbky na česneku a petrželce podáváme jako chuťovku k pečivu.