Hříbky na česneku a petrželce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžíce olej
2 lžíce máslo
300 g hříbky
2 lžíce čerstvá petrželka
1 cl citronová štáva
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hříbky očistíme a prozatím je necháme vcelku. Petrželku nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme.

  2. Rozehřejeme lžíci oleje, vložíme do něj celé hříbky a přidáme kapku citronové šťávy. Na mírném ohni je asi 3 minuty podusíme, pak hříbky vyjmeme a necháme okapat.

  3. Nožky hříbků odlomíme a odložíme, hlavičky nakrájíme na plátky. Zbytek oleje rozpálíme s máslem, hlavičky na něm znovu osmažíme, nohy najemno nasekáme, přidáme k hlavičkám a minutu podusíme. Přidáme prolisovaný česnek, zelenou petrželku, promícháme, osolíme a podle chuti také opepříme.

  4. Hříbky na česneku a petrželce podáváme jako chuťovku k pečivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!