Hrnková bublanina s ovocem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
125 g máslo
1 hrnek mléko
1 hrnek cukr krupice
ovoce
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 balíček kypřící prášek
polohrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. 2 hrnky polohrubé mouky, hrnek práškového cukru a 125 g másla, rukama rozmačkáme, až vznikne drobenka. Hrnek drobenky dáme bokem

  2. Do zbytku drobenky přidáme vanilkový cukr, kypřící prášek, celá vejce a hrnek mléka. Pořádně zamícháme v těsto

  3. Těsto vylijeme na plech vymazaný a vysypaný polohrubou moukou. Těsto ozdobíme sezónním ovocem (švestky, třešně, meruňky, rybíz) a posypeme zbytkem drobenky, co jsme si dali bokem

  4. Hrnkovou bublaninu pečeme zhruba na 180 °C, až nám buchta začne růžovět

  5. Ovoce může být i mražené nebo kompotované, pokud nemáme čerstvé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!