Hrnková bublanina s ovocem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 125 g máslo 1 hrnek mléko 1 hrnek cukr krupice ovoce 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka tuk na vymazání 1 balíček kypřící prášek polohrubá mouka na vysypání
Postup Hrnková bublanina s ovocem
Postup přípravy receptu
-
2 hrnky polohrubé mouky, hrnek práškového cukru a 125 g másla, rukama rozmačkáme, až vznikne drobenka. Hrnek drobenky dáme bokem
Do zbytku drobenky přidáme vanilkový cukr, kypřící prášek, celá vejce a hrnek mléka. Pořádně zamícháme v těsto
Těsto vylijeme na plech vymazaný a vysypaný polohrubou moukou. Těsto ozdobíme sezónním ovocem (švestky, třešně, meruňky, rybíz) a posypeme zbytkem drobenky, co jsme si dali bokem
Hrnkovou bublaninu pečeme zhruba na 180 °C, až nám buchta začne růžovět
Ovoce může být i mražené nebo kompotované, pokud nemáme čerstvé.