Hrnkové knedle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
máslo
0.5 l mléko
6-7 ks rohlík
0.5 hrnku polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Rohlíky nakrájíme na kostky, vložíme do misky, přelijeme mlékem, přidáme žloutky, špetku soli, posypeme moukou a vše důkladně promícháme.

  2. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do hmoty.

  3. Hrnky vymažeme máslem a naplníme vždy jen do poloviny připravenou hmotou.

  4. Hrnky vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byl hrníček z poloviny ponořen.

  5. Vaříme od začátku varu 20 minut pod pokličkou, poté vypneme a zkryté necháme ještě 10 minut stát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!