Hrnkové těsto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 hrnek cukr 0 hrnků olej 2 ks vejce 2 lžíce kakao 1 hrnek mléko 1 hrnek hladká mouka 1 lžička citronová kůra 1 hrnek polohrubá mouka 0 balíčků kypřící prášek do pečiva podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání podle chuti kompotované ovoce
Postup Hrnkové těsto recept
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto odměřujeme hrnkem o objemu 250 ml. Nejprve ušleháme vejce s cukrem a do pěny postupně přidáváme mléko, olej, nastrouhanou citronovou kůru a prosáté mouky s práškem do pečiva. Pokud chceme mít koláč či bábovku tmavší, přidáme dvě lžíce kakaa.
Těsto uhladíme v tukem vymazaném a moukou vysypaném menším plechu nebo bábovkové formě. Na koláč můžeme položit libovolné odkapané kompotované ovoce.
Koláč pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě při 180 °C.
Hrnkové těsto na koláč či bábovku používáme podle chuti k přípravě různých lahodných moučníků