Hrnkové těsto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrnek cukr
0 hrnků olej
2 ks vejce
2 lžíce kakao
1 hrnek mléko
1 hrnek hladká mouka
1 lžička citronová kůra
1 hrnek polohrubá mouka
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
podle chuti
kompotované ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto odměřujeme hrnkem o objemu 250 ml. Nejprve ušleháme vejce s cukrem a do pěny postupně přidáváme mléko, olej, nastrouhanou citronovou kůru a prosáté mouky s práškem do pečiva. Pokud chceme mít koláč či bábovku tmavší, přidáme dvě lžíce kakaa.

  2. Těsto uhladíme v tukem vymazaném a moukou vysypaném menším plechu nebo bábovkové formě. Na koláč můžeme položit libovolné odkapané kompotované ovoce.

  3. Koláč pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě při 180 °C.

  4. Hrnkové těsto na koláč či bábovku používáme podle chuti k přípravě různých lahodných moučníků


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!