Gulášová polévka s kukuřici recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 ks brambory 2 - 3 ks cibule 3 lžíce mouka 1 ks pórek 2 lžíce rajčatový protlak 1 ks chilli paprička 1 ks bobkový list 1 ks červená paprika 1,5 l vývar z kostky 1 plechovka sterilovaná kukuřice 0,5 lžiček mletá sladká paprika mletý černý pepř mletá pálivá paprika bílé hlávkové zelí 1 kg hovězí na guláš
Postup Gulášová polévka s kukuřici
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na menší kostky, rychle osmažíme na pánvi na oleji
Přendáme do hrnce, zalijeme vývarem a spolu s bobkovým listem dusíme asi hodinu na mírném ohni. Cibuli nakrájíme na kostičky, osmažíme dozlatova a přidáme k masu. Okořeníme soli a pepřem a necháme dusit
Brambory nakrájíme na kostky, papriku a čtvrtku zeli na nudličky, pórek na kolečka. Nakrájenou zeleninu a kukuřicí přidáme do polévky na 30 minut před koncem vaření, když maso bude skoro měkké
Připravíme sladkou a pálivou paprikou (půl lžičky) a najemno nakrájenou chilli papričkou. Místo chilli papričky můžeme použit sušené chilli nebo přidat víc pálivé papriky
Nakonec do gulášové polévky vmícháme rajčatový protlak a mouku rozmíchanou v troše vody. Krátce povaříme
Gulášovou polévku s kukuřicí podáváme s pečivem. Tato porce stačí pro 6 až 8 lidí.