Gulášová polévka s hovězím masem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 2 ks brambory majoránka 1 ks cibule 200 g sádlo 2 lžíce hladká mouka drcený kmín 500 g hovězí maso 1 balíček mletá sladká paprika mletý černý pepř polévkové koření
Postup Gulášová polévka s hovězím masem
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na drobnější kostičky. Cibuli nakrájíme na drobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a rozetřeme
Cibuli osmažíme na sádle dorůžova. Přidáme nakrájené maso, orestujeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Zasypeme mletou sladkou paprikou, podlijeme vodou a dusíme za občasného promíchání, až je maso měkké. Potom základ dolijeme vodou podle potřeby a necháme zavařit. Dále vložíme syrové brambory a uvaříme je do poloměkka
Do rozehřátého sádla přisypeme hladkou mouku a umícháme světlou jíšku, kterou rozšleháme s vodou. Polévku jíškou zahustíme a necháme provařit. Mezitím přidáme rozetřený česnek, majoránku, dochutíme solí a polévkovým kořením. Když je mouka provařená, tak polévku odstavíme a můžeme podávat
Gulášovou polévku s hovězím masem můžeme podávat s čerstvým pečivem jako hlavní chod.