Gulášová polévka s barevnou paprikou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

80 g slanina
4 stroužky česnek
sůl
5,5 l vývar
brambory
tymián
sádlo
1 sklenka červené víno
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
drcený kmín
0,5 kg přední hovězí maso
1 ks červená cibule
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Červenou větší cibuli i česnek nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Hovězí maso nakrájíme na kostky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky zbavené zrníček nakrájíme na proužky

  2. Na sádlo dáme smažit cibuli. Po chvilce smažení přidáme česnek a po ztmavnutí odstavíme. Dále přidáme mletou papriku, promícháme a vhodíme maso se slaninou. Ochutíme kmínem, solí a pepřem

  3. Smažíme do puštění vlastní šťávy a potom podlijeme suchým vínem. Teplotu snížíme a podlijeme vývarem. Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájené brambory s paprikami. Polévku vaříme do změknutí brambor a podle chuti přidáme tymián

  4. Gulášovou polévku s barevnou paprikou podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!