Gulášová polévka s barevnou paprikou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 80 g slanina 4 stroužky česnek sůl 5,5 l vývar brambory tymián sádlo 1 sklenka červené víno 1 ks červená paprika 1 ks žlutá paprika drcený kmín 0,5 kg přední hovězí maso 1 ks červená cibule 1 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Gulášová polévka s barevnou paprikou
Postup přípravy receptu
-
Červenou větší cibuli i česnek nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Hovězí maso nakrájíme na kostky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky zbavené zrníček nakrájíme na proužky
Na sádlo dáme smažit cibuli. Po chvilce smažení přidáme česnek a po ztmavnutí odstavíme. Dále přidáme mletou papriku, promícháme a vhodíme maso se slaninou. Ochutíme kmínem, solí a pepřem
Smažíme do puštění vlastní šťávy a potom podlijeme suchým vínem. Teplotu snížíme a podlijeme vývarem. Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájené brambory s paprikami. Polévku vaříme do změknutí brambor a podle chuti přidáme tymián
Gulášovou polévku s barevnou paprikou podáváme teplou.