Hrnkový dezert recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
250 g máslo
1 hrnek voda
2 hrnky cukr krupice
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle chuti
rum
kakao
na potření
marmeláda
citronová poleva
na ozdobu
strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy nasypeme 2 hrnky cukru krupice, 1 stejný hrnek vody a trošku zamícháme. Přidáme kakao a celé měkké máslo, které rozdělíme na menší kousky a celou mísu položíme na hrnec s vroucí vodou, aby se nám máslo rozpustilo. Po dosažení celistvé hmoty odebereme 1 hrnek na polevu a odložíme.

  2. Předehřejeme si troubu na 200 °C. Do mísy dále nasypeme mouku a pořádně zamícháme, pak přidáme prášek do pečiva a zase pořádně zamícháme. Po zamíchání přidáme 4 vejce, po jednotlivých přídavcích promícháváme.

  3. Těsto vylijeme na pečící papír nebo na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do trouby a pečeme při 200 °C cca 15 - 20 minut.

  4. Po vyjmutí z trouby napícháme povrch buchty špejlí a poléváme polevou, kterou jsme si odložili. Možno před polevou ještě polít rumem nebo na polevu nasypat strouhaný kokos, potřít marmeládou, citronovou polevou atd.

  5. Hrnkový dezert podáváme ke svačině nebo snídani s kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!