Hrnkový dezert recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 250 g máslo 1 hrnek voda 2 hrnky cukr krupice 2 hrnky polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva podle chuti rum kakao na potření marmeláda citronová poleva na ozdobu strouhaný kokos
Postup Hrnkový dezert recept
Postup přípravy receptu
-
Do větší mísy nasypeme 2 hrnky cukru krupice, 1 stejný hrnek vody a trošku zamícháme. Přidáme kakao a celé měkké máslo, které rozdělíme na menší kousky a celou mísu položíme na hrnec s vroucí vodou, aby se nám máslo rozpustilo. Po dosažení celistvé hmoty odebereme 1 hrnek na polevu a odložíme.
Předehřejeme si troubu na 200 °C. Do mísy dále nasypeme mouku a pořádně zamícháme, pak přidáme prášek do pečiva a zase pořádně zamícháme. Po zamíchání přidáme 4 vejce, po jednotlivých přídavcích promícháváme.
Těsto vylijeme na pečící papír nebo na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do trouby a pečeme při 200 °C cca 15 - 20 minut.
Po vyjmutí z trouby napícháme povrch buchty špejlí a poléváme polevou, kterou jsme si odložili. Možno před polevou ještě polít rumem nebo na polevu nasypat strouhaný kokos, potřít marmeládou, citronovou polevou atd.
Hrnkový dezert podáváme ke svačině nebo snídani s kávou nebo čajem.