Hroznový dezert recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 5 lžic mléko 2 ks bílek 2 lžíce cukr krupice 2 balíčky vanilkový cukr 1 lžička citronová kůra 2 kostky jemný tvaroh 400 g hroznové víno 100 g cukrářské piškoty 4 ks cukrářské piškoty 4 lžičky smetanový koňak
Postup Hroznový dezert
Postup přípravy receptu
-
Cukrářské piškoty (sušenky) rozdrobíme, 4 lžičky si ponecháme na ozdobu. Hrozny opláchneme a podle velikosti je buď rozkrojíme nebo ponecháme vcelku
Z bílků a lžíce cukru vyšleháme tuhý sníh
Tvaroh utřeme dohladka, přidáme mléko, lžíci cukru, vanilkový cukr i citronovou kůru a promícháme. Jako poslední opatrně vmícháme sníh
Do pohárů dáme vrstvu krému, na ni rozdělíme piškotovou drobenku, opět vrstvu krému, na ni kuličky hroznů a poslední vrstvou bude opět tvarohový krém
Dezert ozdobíme dlouhým piškotem, kuličkami hroznů a posypeme piškotovými drobečky
Pro dospělé můžeme dezert "oživit" smetanovým koňakem.