Hrstková svíčková recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1 ks cibule
1 ks celer
3 ks mrkev
2 ks petržel
1 hrst fazole
1 hrst čočka
1 hrst hrách
bobkový list
nové koření
1 kelímek smetana ke šlehání
1 hrst sójové boby
celý černý pepř
2 lžíce celozrnná pšeničná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočené luštěniny uvaříme ve slané vodě doměkka. Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.

  2. Na oleji s trochou vody lehce zpěníme cibulku, přidáme zeleninu, vodu, koření a vaříme doměkka. Vše rozmixujeme a přidáme k luštěninám.

  3. Ve šlehačce rozmícháme 2 lžíce celozrnné mouky a přidáme k luštěninám, chvilku povaříme.

  4. Podáváme horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!