Hrušková povidla od babičky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 kg hrušky 200 g cukr krystal 0.5 lžičky kyselina citronová 2 ks tlučený hřebíček podle chuti rum skořice
Postup Hrušková povidla od babičky recept
Postup přípravy receptu
-
Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme je na menší kousky. V hrnci je podlijeme trochou vody a vaříme s cukrem. Vaříme tak dlouho, až se budou hrušky téměř podobat kaši. Necháme vychladnout a rozmixujeme. Pokud se smíříme s malými kousky hrušek, můžeme i mixování vynechat.
Do hruškové kaše přidáme kyselinu citronovou, koření a znovu krátce povaříme.
Povidla nalijeme do sklenic, směs by měla být hustá. Skleničky povážeme celofánem a na chvíli je postavíme do trouby, aby se obsah pokryl škraloupem.
Když do hotových povidel kápneme rum, rozhodně nic nezkazíme, naopak posílíme jejich odolnost proti zkáze.