Hrušková povidla se skořicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks citron
4 ks hřebíček
2 kg hrušky
2 ks celá skořice
150-200 g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky omyjeme, zbavíme stopky a jádřince a pokrájíme na menší kousky.

  2. Hrušky vsypeme do hrnce, zalijeme cca 200 ml vody a za občasného promíchání vaříme 20 minut. Poté přidáme šťávu vymačkanou z citronu, třtinový cukr podle chuti, skořici a hřebíček.

  3. Směs na hrušková povidla přelijeme do pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 90 °C. Necháme asi 3 hodiny pomalu odpařovat do zhoustnutí, občas povidla promícháme. Skořici a hřebíček vyjmeme.

  4. Nakonec hrušková povidla přendáme do vymytých a suchých sklenic, uzavřeme víčkem a ihned je obrátíme víčkem dolů. Po vychladnutí skladujeme hrušková povidla v temné, chladné a suché místnosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!