Hrušková povidla se skořicí recept
Apetit ReceptyPostup Hrušková povidla se skořicí recept
Postup přípravy receptu
-
Hrušky omyjeme, zbavíme stopky a jádřince a pokrájíme na menší kousky.
Hrušky vsypeme do hrnce, zalijeme cca 200 ml vody a za občasného promíchání vaříme 20 minut. Poté přidáme šťávu vymačkanou z citronu, třtinový cukr podle chuti, skořici a hřebíček.
Směs na hrušková povidla přelijeme do pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 90 °C. Necháme asi 3 hodiny pomalu odpařovat do zhoustnutí, občas povidla promícháme. Skořici a hřebíček vyjmeme.
Nakonec hrušková povidla přendáme do vymytých a suchých sklenic, uzavřeme víčkem a ihned je obrátíme víčkem dolů. Po vychladnutí skladujeme hrušková povidla v temné, chladné a suché místnosti.