Hruškový závin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-4 lžíce cukr krupice
800 g hrušky
2-4 lžíce strouhanka (oplatky)
1 balíček babiččino listové těsto
na potření
1 ks vejce
na ozdobu
2 lžíce dýňová semínka
podle potřeby
hladká mouka na vál

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky nebo nahrubo nastrouháme. Listové těsto rozdělíme na dvě části a z každé vyválíme plát.

  2. Oba pláty posypeme strouhankou nebo strouhanými oplatky a rozdělíme na ně hrušky. Pokud jsou hrušky více vodnaté, podsypeme více. Hrušky pocukrujeme, kdo má rád, může i skořicovým cukrem. Hruškový závin svineme.

  3. Remosku vyložíme pečícím papírem a vložíme jeden stočený závin. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat dýňovými semínky a hruškový závin upečeme dozlatova.

  4. Stejně postupujeme i u druhého hruškového závinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!