Hrušky s kuskusem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

4 - 6 lžic cukr
3 lžíce olej
sůl
1 ks citron
2 ks hruška
200 g kuskus
300 ml červené víno
1 špetka mletá skořice
1 špetka mletá kurkuma
1 ks granátové jablko

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus připravíme podle návodu na obalu s tím, že do tekutiny přidáme olej, sůl a kurkumu. Hrušky oloupeme, rozkrojíme na poloviny a zbavíme jádřinců. Řádně omytý citron nakrájíme na plátky a zbavíme pecek. Granátové jablko rozkrojíme a sladká zrnka přendáme do misky

  2. Nakrájený citron vložíme do kastrůlku, přidáme cukr a skořici, vše podlijeme červeným vínem a necháme přejít varem. Pak do svařeného vína vložíme hrušky, zvolna je povaříme do poloměkka a necháme vychladnout

  3. Vychladlý a ochucený kuskus promícháme se zrnky a šťávou z granátového jablka.Kuskus rozdělíme do misek na porce. Kuskus poklademe hruškou, zakapeme podle chuti zredukovanou šťávou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!