Hrušky s kuskusem recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 4 - 6 lžic cukr 3 lžíce olej sůl 1 ks citron 2 ks hruška 200 g kuskus 300 ml červené víno 1 špetka mletá skořice 1 špetka mletá kurkuma 1 ks granátové jablko
Postup Hrušky s kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Kuskus připravíme podle návodu na obalu s tím, že do tekutiny přidáme olej, sůl a kurkumu. Hrušky oloupeme, rozkrojíme na poloviny a zbavíme jádřinců. Řádně omytý citron nakrájíme na plátky a zbavíme pecek. Granátové jablko rozkrojíme a sladká zrnka přendáme do misky
Nakrájený citron vložíme do kastrůlku, přidáme cukr a skořici, vše podlijeme červeným vínem a necháme přejít varem. Pak do svařeného vína vložíme hrušky, zvolna je povaříme do poloměkka a necháme vychladnout
Vychladlý a ochucený kuskus promícháme se zrnky a šťávou z granátového jablka.Kuskus rozdělíme do misek na porce. Kuskus poklademe hruškou, zakapeme podle chuti zredukovanou šťávou a podáváme.