Hummus bez tahini recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 - 3 špetky sůl 100 ml voda 400 g cizrna 6 - 8 lžic olivový olej 3 lžíce citronová šťáva 1 - 2 špetky mletý kmín čerstvá petrželka 1 špetka mletý kayenský pepř
Postup Hummus bez tahini
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu probereme, přes noc namočíme, druhý den vodu slijeme a v nové vodě uvaříme doměkka. Vaříme asi 45 - 60 minut
Cizrnu v mixéru pečlivě rozmixujeme společně s trochou vody a olivovým olejem na pastu. Budeme potřebovat opravdu výkonný mixér. Do rozmixované cizrnové pasty přidáme česnek, kayenský pepř, kmín, sůl, citronovou šťávu a znovu promixujeme
Hummus bez tahini necháme 30 minut odležet. Hummus servírujeme v mističkách s pár kapkami olivového oleje a nasekanou petrželkou. Hummus podáváme nejlépe s pita chlebem.