Hummus bez tahini recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 - 3 špetky sůl
100 ml voda
400 g cizrna
6 - 8 lžic olivový olej
3 lžíce citronová šťáva
1 - 2 špetky mletý kmín
čerstvá petrželka
1 špetka mletý kayenský pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu probereme, přes noc namočíme, druhý den vodu slijeme a v nové vodě uvaříme doměkka. Vaříme asi 45 - 60 minut

  2. Cizrnu v mixéru pečlivě rozmixujeme společně s trochou vody a olivovým olejem na pastu. Budeme potřebovat opravdu výkonný mixér. Do rozmixované cizrnové pasty přidáme česnek, kayenský pepř, kmín, sůl, citronovou šťávu a znovu promixujeme

  3. Hummus bez tahini necháme 30 minut odležet. Hummus servírujeme v mističkách s pár kapkami olivového oleje a nasekanou petrželkou. Hummus podáváme nejlépe s pita chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!