Jogurtový závin recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
strouhanka
400 g jablko
rozinky
300 g polohrubá mouka
1 kelímek bílý jogurt
1 hrst vlašské ořechy
120 g rostlinný tuk

Postup přípravy receptu

  1. Mouku rozdrobíme s tukem, přidáme jogurt a vypracujeme hladké těsto, které necháme chviličku odpočinout. Potom ho rozdělíme na dvě půlky, ze kterých vyválíme obdélníky

  2. Středy posypeme trochou strouhanky, aby nám jablka nerozmočila těsto. Jablka nakrájíme na slaboučké plátky nebo nastrouháme a rozmístíme na těsto. Jablka posypeme ořechy a rozinkami. Jogurtové těsto svineme a okraje založíme pod závin. Hotové jogurtové záviny dáme na vymazaný plech a vršek potřeme rozšlehaným vejcem, aby měly pěknou barvu

  3. Jogurtové záviny pečeme asi na 200 °C, dokud závin pěkně nezhnědne. Jestli máte příliš kyselá jablka, stačí je nastrouhaná trošku ocukrovat

  4. Upečený jogurtový závin necháme trochu vychladnout, nakrájíme, pocukrujeme a můžeme podávat

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!