Husa pečená na kmínu recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Husa pečená na kmínu
Postup přípravy receptu
-
Vykuchanou, očištěnou a pod tekoucí vodou pečlivě omytou husu zevnitř i na povrchu osolíme, dobře okmínujeme a vložíme prsíčky dolů do pekáče
Husu podlijeme, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě. Během dušení obrátíme a dáme pozor, aby se kůže nepřipekla k pekáči. Doba úpravy záleží na stáří husy. Pak husu na kmínu dopečeme bez pokličky. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem z drůbků. U husy hodně sádelnaté musíme kůži propíchat vidličkou, aby sádlo vyteklo a vyškvařilo se. Sádlo sbíráme z pekáče bez vypečené šťávy, aby se nepřepalovalo. Správně upečená husa musí mít dozlatova vypečenou kůžičku
Husu pečenou na kmínu naporcujeme a můžeme podávat. Přílohu volíme podle chuti
Foto: PROFIMEDIA.CZ