Husa plněná jablky po dánsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr - sůl - máslo - ocet - majoránka 100 ml smetana 500 g jablka - hřebíček - pepř mletý 1 ks husa - - list bobkový 1 kg zelí červené 100 g lupínky mandlové 200 g brusinky 1 sklenice kaštany naložené 2 lžíce jíška
Postup Husa plněná jablky po dánsku recept
Postup přípravy receptu
-
Omytou a osušenou husu nasolíme a opepříme. Kaštany necháme okapat a nasekáme je nadrobno. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na kousky. Mandle orestujeme, majoránku posekáme a vše promícháme. Směsí naplníme husu a otvor zašijeme nebo uzavřeme špejlemi. Husu pečeme za částečného podlévání asi 3 hodiny dozlatova. Mezitím pokrájíme zelí a dáme je na cibuli osmaženou na másle. Přidáme koření, sůl, ocet, cukr a brusinky. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Vypečenou šťávu smícháme se šlehačkou, přidáme jíšku, trochu vody a povaříme. Husu podáváme obloženou zelím.