Husa plněná jablky po dánsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
- sůl
- máslo
- ocet
- majoránka
100 ml smetana
500 g jablka
- hřebíček
- pepř mletý
1 ks husa
- - list bobkový
1 kg zelí červené
100 g lupínky mandlové
200 g brusinky
1 sklenice kaštany naložené
2 lžíce jíška

Postup přípravy receptu

  1. Omytou a osušenou husu nasolíme a opepříme. Kaštany necháme okapat a nasekáme je nadrobno. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na kousky. Mandle orestujeme, majoránku posekáme a vše promícháme. Směsí naplníme husu a otvor zašijeme nebo uzavřeme špejlemi. Husu pečeme za částečného podlévání asi 3 hodiny dozlatova. Mezitím pokrájíme zelí a dáme je na cibuli osmaženou na másle. Přidáme koření, sůl, ocet, cukr a brusinky. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Vypečenou šťávu smícháme se šlehačkou, přidáme jíšku, trochu vody a povaříme. Husu podáváme obloženou zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!