Husa v zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks cibule
kmín
3 ks jablko
100 g sádlo
1 ks husa
400 ml bílé víno
300 g uzený bůček
1 kg kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Husu očistíme, zbavíme drůbků, osolíme, pokmínujeme a pečeme na sádle doměkka. Bůček uvaříme doměkka.

  2. Mezitím pokrájíme zelí na nudličky, propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vínem a vodou, okmínujeme, osolíme a přidáme nakrájenou cibuli. Vše uvaříme doměkka.

  3. Zatím si oloupeme a očistíme jablka a nakrájíme je nadrobno. Vařený bůček nakrájíme na kostky. Uvařené zelí smícháme s bůčkem a jablky. Vše smícháme se šťávou z husy.

  4. Do pekáče dáme rozporcovanou husu, navrch rozložíme připravené zelí a v troubě mírně zapečeme.

  5. Husu v zelí podáváme s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!