Husa v zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 ks cibule kmín 3 ks jablko 100 g sádlo 1 ks husa 400 ml bílé víno 300 g uzený bůček 1 kg kysané zelí
Postup Husa v zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Husu očistíme, zbavíme drůbků, osolíme, pokmínujeme a pečeme na sádle doměkka. Bůček uvaříme doměkka.
Mezitím pokrájíme zelí na nudličky, propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vínem a vodou, okmínujeme, osolíme a přidáme nakrájenou cibuli. Vše uvaříme doměkka.
Zatím si oloupeme a očistíme jablka a nakrájíme je nadrobno. Vařený bůček nakrájíme na kostky. Uvařené zelí smícháme s bůčkem a jablky. Vše smícháme se šťávou z husy.
Do pekáče dáme rozporcovanou husu, navrch rozložíme připravené zelí a v troubě mírně zapečeme.
Husu v zelí podáváme s bramborovým knedlíkem.