Piškotové řezy s tvarohovo-smetanovým krémem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 90 g cukr 6 lžic cukr 3 lžíce olej 1 špetka sůl 6 ks vejce 1 lžička prášek do pečiva 120 g hladká mouka 200 g zakysaná smetana 1/2 lžičky citronová kůra 250 g měkký tvaroh cukrářské piškoty čokoláda Margot 1 balíček želatinový ztužovač
Postup Piškotové řezy s tvarohovo-smetanovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme se solí v pevný sníh
Žloutky s cukry a nastrouhanou citronovou kůrou vyšleháme do světlé pěny. Přišleháme olej, prosetou mouku s práškem do pečiva a naposledy ručně přimícháme sníh z bílků
Těsto uhladíme na menší plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut
Tvaroh vyšleháme se smetanou, cukrem a ztužovačem (příprava za studena)
Vychlazený korpus slabě potřeme připraveným krémem. Na krém vedle sebe poukládáme dlouhé piškoty, které krátce namáčíme do uvařené a dobře vychlazené kávy
Piškoty přikryjeme zbylým krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou.Piškotové řezy s tvarohovo-smetanovým krémem uložíme na pár hodin do lednice
Piškotové řezy s tvarohovo-smetanovým krémem podáváme jako výborný zákusek u kávy.