Piškotové řezy pod sklem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 lžíce olej
5 ks vejce
200 g máslo
1 lžíce rum
0,4 l mléko
1 ks prášek do pečiva
200 g cukr moučka
5 lžic cukr moučka
2 balíčky želatina
1 konzerva kompot
5 lžic polohrubá mouka
2 lžíce vlažná voda
0,5 l ovocná šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem utřeme do pěny, postupně za stálého míchání přidáváme vodu, olej a dobře propracujeme. Nakonec zlhehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a tuhý bílkový sníh. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě

  2. Krém: Ve vlažném mléku rozmícháme mouku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Máslo utřeme s cukrem, vmícháme ho do vychladlé kaše a po kapkách přidáme rum

  3. Želatina: Šťávu z ovoce doplníme vodou a připravíme želatinu podle návodu na obalu. Hned jak začne na okrajích rosolovatět, pomalu ji po lžících naléváme na moučník

  4. Vychladlý piškotový korpus potřeme přímo na plechu krémem a položíme na něj ovoce. Celý moučník zalijeme želatinou. Piškotové řezy pod sklem necháme ztuhnout a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!