Piškotové řezy pod sklem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 5 ks vejce 200 g máslo 1 lžíce rum 0,4 l mléko 1 ks prášek do pečiva 200 g cukr moučka 5 lžic cukr moučka 2 balíčky želatina 1 konzerva kompot 5 lžic polohrubá mouka 2 lžíce vlažná voda 0,5 l ovocná šťáva
Postup Piškotové řezy pod sklem
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, postupně za stálého míchání přidáváme vodu, olej a dobře propracujeme. Nakonec zlhehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a tuhý bílkový sníh. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě
Krém: Ve vlažném mléku rozmícháme mouku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Máslo utřeme s cukrem, vmícháme ho do vychladlé kaše a po kapkách přidáme rum
Želatina: Šťávu z ovoce doplníme vodou a připravíme želatinu podle návodu na obalu. Hned jak začne na okrajích rosolovatět, pomalu ji po lžících naléváme na moučník
Vychladlý piškotový korpus potřeme přímo na plechu krémem a položíme na něj ovoce. Celý moučník zalijeme želatinou. Piškotové řezy pod sklem necháme ztuhnout a podáváme.