Kuřecí medailonky na hruškách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička solamyl
2 dl voda
2 - 3 lžičky bazalka
4 ks hruška
2 lžíce olivový olej
1/2 kg kuřecí prsa
1 lžíce sójová omáčka
1 dl suché červené víno
100 g balkánský sýr
2 špetky mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na medailonky, posypeme bazalkou a pokapeme olivovým olejem. Necháme v chladu uležet

  2. Nahřejeme si kastrol s nepřilnavým dnem (titanový hrnec) s poklicí a vložíme připravené medailonky. Necháme je chvíli opékat, pak je otočíme a přikryjeme poklicí

  3. Balkánský sýr nastrouháme nahrubo. Maso znovu otočíme, odsuneme k jedné straně kastrolu a posypeme ho balkánským sýrem. Opět uzavřeme poklicí

  4. Hrušky podélně rozkrojíme, zbavíme jádřince a příčně nakrájíme na plátky. Přidáme do kastrolu vedle masa. Posypeme chilli paprikou

  5. Ve vodě rozmícháme solamyl a přidáme sójovou omáčku. Vlijeme do kastrolu k masu a hruškám. Necháme krátce prohřát

  6. Nakonec přilijeme červené víno a chvíli s masem a hruškami společně prohřejeme

  7. Kuřecí medailonky na hruškách servírujeme s vařenými brambory, které potřeme česnekem a zapečeme posypané balkánským sýrem

  8. Omáčkou kuřecí medailonky na hruškách na talíři podléváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!