Kuřecí maso zapékané s tatarkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
600 g kuřecí prsa
2 ks větší cibule
tatarská omáčka
150 g plátkový sýr
mletý černý pepř
máslo na vymazání
100 g plátková šunka

Postup přípravy receptu

  1. Vymažeme si pekáč kouskem másla (či olejem). Cibuli oloupeme a nakrájíme. Kuřecí prsa omyjeme

  2. Do vymazaného pekáče poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, pak kousky kuřete, osolíme, opepříme podle chuti a zalijeme tatarkou, tu můžeme naředit i bílým jogurtem. Nakonec vše pokryjeme plátkovou šunkou a sýrem

  3. Kuřecí maso zapékané s tatarkou ze začátku pečeme asi 20 minut na 250 °C zakryté víkem, poté odkryjeme a ještě pečeme, aby sýr pěkně zrůžověl

  4. Kuřecí maso zapékané s tatarkou podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!