Kuřecí maso zapékané s tatarkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 600 g kuřecí prsa 2 ks větší cibule tatarská omáčka 150 g plátkový sýr mletý černý pepř máslo na vymazání 100 g plátková šunka
Postup Kuřecí maso zapékané s tatarkou
Postup přípravy receptu
-
Vymažeme si pekáč kouskem másla (či olejem). Cibuli oloupeme a nakrájíme. Kuřecí prsa omyjeme
Do vymazaného pekáče poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, pak kousky kuřete, osolíme, opepříme podle chuti a zalijeme tatarkou, tu můžeme naředit i bílým jogurtem. Nakonec vše pokryjeme plátkovou šunkou a sýrem
Kuřecí maso zapékané s tatarkou ze začátku pečeme asi 20 minut na 250 °C zakryté víkem, poté odkryjeme a ještě pečeme, aby sýr pěkně zrůžověl
Kuřecí maso zapékané s tatarkou podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovou přílohou.