Kuřecí medailonky na zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1/2 ks paprika
1 ks cibule
1 ks mrkev
kari
6 lžic olivový olej
700 g kuřecí prsa
mletý pepř
3 lžíce sójová omáčka
2 lžíce olej na smažení
100 g zelené fazolky
italské koření

Postup přípravy receptu

  1. Nachystáme si talíř s olivovým olejem, přidáme pepř, sůl, kari, sójovku, koření dle libosti (třeba italské koření)

  2. Kuřecí prsíčka nakrájíme na středně velké kousky a vkládáme je do talíře. Na pánev dáme 2 polévkové lžíce oleje, rozehřejeme a vložíme cibuli, krátce osmahneme a vkládáme kuřecí medailonky. Použijeme pánev, kterou poté přikryjeme pokličkou

  3. Nyní si nachystáme fazolky, očistíme a nastrouháme mrkev a nakrájíme papriku. Zeleninu ihned vložíme na pánev a dusíme společně s masem asi 30 minut

  4. Kuřecí medailonky na zelenině podáváme s rýží nebo brambory. Já osobně volila šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!