Hustá polévka z červené čočky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 l voda
1 ks pórek
1 lžička libeček
2 lžíce olivový olej
300 g červená čočka
2 špetky drcený kmín
2 špetky sušený česnek
1 hrst hraška
1 kostka zeleninový bujon s droždím
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Čočku propláchneme.

  2. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a nejprve osmahneme pórek. Poté přisypeme čočku, krátce orestujeme a zalijeme horkou vodou. Přidáme kmín, pepř, zeleninový bujon (kupuji ve zdravé výživě) a libeček, promícháme a dáme vařit. Polévku vaříme 15 minut, je to rychlovka. Nakonec přidáme hrst prosáté hrašky na zahušťování (bez lepku) a krátce provaříme. Podle chuti přidáme sušený česnek a nakonec polévku z červené čočky dosolíme.

  3. Hustá polévka z červené čočky chutná nejlépe s krajícem čerstvého chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!