Hustý pomerančový džus recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 l voda
2-3 ks pomeranč
40-50 dkg cukr krupice
3 lžičky kyselina citronová
1 sklenice kompotované meruňky

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče omyjeme, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Do 1,5 litru vody dáme pomeranče. Přidáme 1 sklenici zavařených meruněk i se šťávou. Vše uvaříme doměkka a necháme vychladnout.

  3. Vychladlou směs rozmixujeme a přecedíme. Kdo má rád hustý džus, nemusí směs cedit.

  4. Převaříme 5 litrů vody, do které jsme přidali 40 až 50 dkg cukru a 3 lžičky kyseliny citronové. Do vody přilijeme rozmixovanou směs a promícháme.

  5. Hustý pomerančový džus podáváme vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!