Indická polévka s rýží a zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 lžíce olej
1 ks žloutek
1 ks cibule
1 l voda
0.8 hrnku rýže
4 lžíce zakysaná smetana
2 lžíce kari koření
1 kostka zeleninový bujon
0.3 lžičky chilli prášek
podle chuti
sůl
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Středně velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Olej nalijeme do hrnce a necháme rozpálit, poté na něm necháme zesklovatět cibulku. Jakmile cibulka zesklovatí, zasypeme ji hladkou moukou, kari kořením a chilli práškem a vytvoříme světlou jíšku.

  2. Jíšku zalijeme 1 l vody, řádně rozmícháme, aby se nevytvořily žmolky a přidáme zeleninový bujon a rýži. Vaříme doměkka.

  3. Mezitím si v misce mírně vyšleháme zakysanou smetanu a žloutek. Jakmile je rýže měkká, přidáme smetanu se žloutkem a chvilku provaříme. Indickou polévku podle chuti osolíme, popř. ještě můžeme přidat kari či chilli.

  4. Indickou polévku s rýží a zakysanou smetanou rozlijeme do misek či talířů a horkou podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!