Indická polévka s rýží a zakysanou smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 lžíce olej 1 ks žloutek 1 ks cibule 1 l voda 0.8 hrnku rýže 4 lžíce zakysaná smetana 2 lžíce kari koření 1 kostka zeleninový bujon 0.3 lžičky chilli prášek podle chuti sůl podle potřeby hladká mouka
Postup Indická polévka s rýží a zakysanou smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Středně velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Olej nalijeme do hrnce a necháme rozpálit, poté na něm necháme zesklovatět cibulku. Jakmile cibulka zesklovatí, zasypeme ji hladkou moukou, kari kořením a chilli práškem a vytvoříme světlou jíšku.
Jíšku zalijeme 1 l vody, řádně rozmícháme, aby se nevytvořily žmolky a přidáme zeleninový bujon a rýži. Vaříme doměkka.
Mezitím si v misce mírně vyšleháme zakysanou smetanu a žloutek. Jakmile je rýže měkká, přidáme smetanu se žloutkem a chvilku provaříme. Indickou polévku podle chuti osolíme, popř. ještě můžeme přidat kari či chilli.
Indickou polévku s rýží a zakysanou smetanou rozlijeme do misek či talířů a horkou podáváme.