Indické karí s kuřecími paličkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks kuřecí paličky
omáčka
5 stroužků česnek
1 špetka sůl
2 ks cibule
0 dl voda
0 špalíčků zázvor
1 svazeček koriandr
3 lžičky škrob
1 ks chilli paprička
1 špetka kurkuma
1 špetka kari koření
150 g bílý jogurt
1 špetka mletý černý pepř
165 ml kokosové mléko
příloha
2 hrnečky rýže

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso osolíme a opepříme. Cibuli, česnek a zázvor nakrájíme nahrubo. Mezitím si na woku rozpálíme olej, na kterém zprudka osmahneme kuřecí paličky do křupava a vyndáme je zatím stranou.

  2. Ve stejném woku na olej přihodíme nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Když zesklovatí, přidáme hrstku kurkumy, o něco méně kari, pepř, nakrájenou chilli papričku a sůl. Aby se koření nespálilo, po chvilce přilijeme 0,3 ml vody či vývaru a zasypeme polovinou snítky koriandru. Vrátíme zpět paličky křupavého kuřecího masa a pomalu dusíme pod pokličkou asi 60 minut.

  3. Asi 15 minut před koncem přilijeme kokosové mléko a bílý jogurt. Úplně na konci přisypeme zbytek koriandru. Pro zahuštění rozmícháme 3 lžičky škrobu s trochou vody a přidáme do omáčky. Kdybychom nesehnali kokosové mléko, lze nahradit 12% smetanou.

  4. Mezitím si připravíme rýži jako přílohu. Na jeden hrníček rýže použijeme 2 hrníčky vody, osolíme a na mírném ohni uvaříme. Na talíř nandáme rýži, 2 paličky kuřecího masa a zalijeme výbornou omáčkou.

  5. Indické karí s kuřecími paličkami ihned podáváme jako hlavní chod. Nejlépe se jí, když na stůl dáme plný kotel omáčky s masem a na talíř zvlášť rýži.Tím, že maso v omáčce dusíme po takovou dobu, docílíme toho, že se úplně rozplývá na jazyku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!