Indické karí s kuřecími paličkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 ks kuřecí paličky omáčka 5 stroužků česnek 1 špetka sůl 2 ks cibule 0 dl voda 0 špalíčků zázvor 1 svazeček koriandr 3 lžičky škrob 1 ks chilli paprička 1 špetka kurkuma 1 špetka kari koření 150 g bílý jogurt 1 špetka mletý černý pepř 165 ml kokosové mléko příloha 2 hrnečky rýže
Postup Indické karí s kuřecími paličkami recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso osolíme a opepříme. Cibuli, česnek a zázvor nakrájíme nahrubo. Mezitím si na woku rozpálíme olej, na kterém zprudka osmahneme kuřecí paličky do křupava a vyndáme je zatím stranou.
Ve stejném woku na olej přihodíme nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Když zesklovatí, přidáme hrstku kurkumy, o něco méně kari, pepř, nakrájenou chilli papričku a sůl. Aby se koření nespálilo, po chvilce přilijeme 0,3 ml vody či vývaru a zasypeme polovinou snítky koriandru. Vrátíme zpět paličky křupavého kuřecího masa a pomalu dusíme pod pokličkou asi 60 minut.
Asi 15 minut před koncem přilijeme kokosové mléko a bílý jogurt. Úplně na konci přisypeme zbytek koriandru. Pro zahuštění rozmícháme 3 lžičky škrobu s trochou vody a přidáme do omáčky. Kdybychom nesehnali kokosové mléko, lze nahradit 12% smetanou.
Mezitím si připravíme rýži jako přílohu. Na jeden hrníček rýže použijeme 2 hrníčky vody, osolíme a na mírném ohni uvaříme. Na talíř nandáme rýži, 2 paličky kuřecího masa a zalijeme výbornou omáčkou.
Indické karí s kuřecími paličkami ihned podáváme jako hlavní chod. Nejlépe se jí, když na stůl dáme plný kotel omáčky s masem a na talíř zvlášť rýži.Tím, že maso v omáčce dusíme po takovou dobu, docílíme toho, že se úplně rozplývá na jazyku.