Krémaše recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 250 g máslo 4 ks žloutek 1 l mléko 150 g cukr moučka 1 balíček listové těsto 1 balíček vanilkový cukr 250 ml smetana ke šlehání 1 balíček čokoládová poleva 80 g gustin
Postup Krémaše
Postup přípravy receptu
-
Z listového těsta vyválíme a upečeme dva stejně velké pláty
Zatímco pláty chladnou, připravíme si krém. Na žloutkový krém rozmícháme ve 1/4 litru mléka žloutky, 1 vanilkový cukr a 80 g jemného kukuřičného škrobu gustin. Zbylé mléko vlijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Do vroucího mléka vlijeme mléko se žloutky a uvaříme hustý krém. Za občasného míchání ho necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukru do pěny a po částech zašleháme vychladlý krém. Nakonec vyšleháme 250 ml smetany ke šlehání do tuha
Začneme s finální úpravou moučníku. Na první plát listového těsta naneseme krém, na krém šlehačku a vše přikryjeme druhým plátem. Povrch můžeme polít oblíbenou polevou. Krémaše necháme do druhého dne odležet
Uleželé krémaše nakrájíme a můžeme podávat.