Pečený králík na zelí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 dl sádlo
10 dkg klobása
drcený kmín
1 kg kysané zelí
3 dl voda nebo vývar
1 ks králík (celý)

Postup přípravy receptu

  1. Králíka omyjeme, osušíme, podle potřeby odblaníme a pořádně osolíme. Pokud chcete, můžete králíka jemně prošpikovat, aby nebyl suchý, a orestovat, aby se maso zatáhlo

  2. Klobásu nakrájíme nadrobno a smícháme ji se zelím. Do vyššího pekáče rozložíme kysané zelí s klobásou a česnek. Do pekáče na zelí položíme připraveného králíka a okmínujeme. Pak přidáme sádlo a vodu

  3. Takto připraveného králíka vložíme do předehřáté trouby a pečeme doměkka. Při pečení králíka otáčíme a podle potřeby podléváme

  4. Podáváme s oblíbenou přílohou - houskovým knedlíkem. Nebo chlebem

  5. Foto:Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!