Italská bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 250 g máslo 3 lžíce rum 1 lžička skořice 1 balíček prášek do pečiva 1 hrnek cukr krupice 2 hrnky polohrubá mouka 1 balíček Milánská směs na ozdobu 2 hrstě mandle poleva 100 g čokoláda na vaření 100 g tuk (100%) podle potřeby hrubá mouka na vysypání máslo na vymazání
Postup Italská bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo utřeme s cukrem a rumem. Postupně do směsi přidáme celá vejce a šleháme do zhoustnutí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a zlehka vmícháme do těsta. Nakonec do těsta zamícháme milánskou směs a skořici.
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Do formy nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě asi hodinu.
Mezitím si připravíme mandle. Mandle spaříme horkou vodou a oloupeme. Poté mandle nasekáme na menší kousky. Připravíme si také čokoládovou polevu. Čokoládu na vaření rozpustíme s tukem a vymícháme hladkou polevu.
Upečenou bábovku vyklopíme z formy a polijeme připravenou čokoládovou polevou. Nakonec italskou bábovku posypeme nasekanými mandlemi.