Italská bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
250 g máslo
3 lžíce rum
1 lžička skořice
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček Milánská směs
na ozdobu
2 hrstě mandle
poleva
100 g čokoláda na vaření
100 g tuk (100%)
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem a rumem. Postupně do směsi přidáme celá vejce a šleháme do zhoustnutí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a zlehka vmícháme do těsta. Nakonec do těsta zamícháme milánskou směs a skořici.

  2. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Do formy nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě asi hodinu.

  3. Mezitím si připravíme mandle. Mandle spaříme horkou vodou a oloupeme. Poté mandle nasekáme na menší kousky. Připravíme si také čokoládovou polevu. Čokoládu na vaření rozpustíme s tukem a vymícháme hladkou polevu.

  4. Upečenou bábovku vyklopíme z formy a polijeme připravenou čokoládovou polevou. Nakonec italskou bábovku posypeme nasekanými mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!