Italská foccacia recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 5 g cukr česnek 5 lžic olej olej 8 g sůl 3,5 dl voda kečup sýr olivy 4 g kvasnice 450 g hladká mouka sušená rajčata hrubozrnná sůl
Postup Italská foccacia
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku prosejeme přes jemné síto do mísy. Přidáme sůl, cukr, olej, kvasnice a vodu. Vypracujeme v hladké těsto. Pozor, těsto se lepí, což je v pořádku. Těsto necháme kynout asi 90 minut, případně můžeme těsto nechat do druhého dne v lednici v uzavřené nádobě, kde vykyne
Lžící namočenou v oleji ukrojíme kus těsta. Rukama od oleje vytvarujeme placky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Ozdobíme vším, co máme rádi - česnek, kečup, sýr, olivy, sušená rajčata nebo jen hrubozrnná sůl apod
Připravené placky pečeme 20 - 25 minut v předehřáté troubě při 180 °C
Italská foccacia je výborným pečivem pro různé příležitosti.