Italská foccacia recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

5 g cukr
česnek
5 lžic olej
olej
8 g sůl
3,5 dl voda
kečup
sýr
olivy
4 g kvasnice
450 g hladká mouka
sušená rajčata
hrubozrnná sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku prosejeme přes jemné síto do mísy. Přidáme sůl, cukr, olej, kvasnice a vodu. Vypracujeme v hladké těsto. Pozor, těsto se lepí, což je v pořádku. Těsto necháme kynout asi 90 minut, případně můžeme těsto nechat do druhého dne v lednici v uzavřené nádobě, kde vykyne

  2. Lžící namočenou v oleji ukrojíme kus těsta. Rukama od oleje vytvarujeme placky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Ozdobíme vším, co máme rádi - česnek, kečup, sýr, olivy, sušená rajčata nebo jen hrubozrnná sůl apod

  3. Připravené placky pečeme 20 - 25 minut v předehřáté troubě při 180 °C

  4. Italská foccacia je výborným pečivem pro různé příležitosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!