Italská svatební polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 2 lžíce olej 1 ks cibule 2 ks mrkev 2 l kuřecí vývar 1-2 lžičky citronová kůra 2 řapíky řapíkatý celer 2 lžíce čerstvá petrželka 400 g mleté kuřecí maso 5 hrstí baby špenát vcelku 0.8 šálku malé těstoviny podle chuti sůl mletý černý pepř těstíčko 2 lžíce strouhanka 1 lžíce čerstvá petrželová nať
Postup Italská svatební polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Ve velké míse smícháme dohromady všechny ingredience pro knedlíčky, dobře promícháme a tvoříme malé drobné knedlíčky.
Zeleninu důkladně očistíme a nakrájíme.
Do středně velkého kastrólu dáme olej a restujeme společně nakrájenou cibuli, mrkev, celer a česnek. Osolíme, opepříme a restujeme asi 5 minut. Přidáme kuřecí vývar a přivedeme k varu. Vaříme do poloměkka.
Do polévky přidáme knedlíčky a vaříme asi 10 minut. Přidáme malé těstoviny a vaříme podle návodu na balení. Poté přidáme baby špenát a vaříme ještě asi 2 minuty. Italskou svatební polévku ochutíme solí a pepřem. Těsně před podáváním přidejte 1 - 2 lžičky nastrouhané citronové kůry a čerstvou sekanou petrželkou.
Italskou svatební polévku rozdělíme naběračkou na talíře a už si jen užíváme tu chuť!