Italská svatební polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžíce olej
1 ks cibule
2 ks mrkev
2 l kuřecí vývar
1-2 lžičky citronová kůra
2 řapíky řapíkatý celer
2 lžíce čerstvá petrželka
400 g mleté kuřecí maso
5 hrstí baby špenát vcelku
0.8 šálku malé těstoviny
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
těstíčko
2 lžíce strouhanka
1 lžíce čerstvá petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse smícháme dohromady všechny ingredience pro knedlíčky, dobře promícháme a tvoříme malé drobné knedlíčky.

  2. Zeleninu důkladně očistíme a nakrájíme.

  3. Do středně velkého kastrólu dáme olej a restujeme společně nakrájenou cibuli, mrkev, celer a česnek. Osolíme, opepříme a restujeme asi 5 minut. Přidáme kuřecí vývar a přivedeme k varu. Vaříme do poloměkka.

  4. Do polévky přidáme knedlíčky a vaříme asi 10 minut. Přidáme malé těstoviny a vaříme podle návodu na balení. Poté přidáme baby špenát a vaříme ještě asi 2 minuty. Italskou svatební polévku ochutíme solí a pepřem. Těsně před podáváním přidejte 1 - 2 lžičky nastrouhané citronové kůry a čerstvou sekanou petrželkou.

  5. Italskou svatební polévku rozdělíme naběračkou na talíře a už si jen užíváme tu chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!