Italská topinka s rajčatovou salsou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 4 stroužky česnek 1 špetka sůl 4 ks rajče 8 ks bazalka 8 lžic olivový olej 1 špetka mletý pepř podle potřeby 4 ks chleba
Postup Italská topinka s rajčatovou salsou recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata omyjeme a zbytek zelené stopky vykrojíme. Rajčata nakrájíme na kostičky, bazalku na jemné proužky.
Krajíce šestizrnného chleba rozkrojíme na půlky a opečeme v opékači topinek nebo v horké troubě při nejvyšším stupni.
Česnek oloupeme a rozpůlíme.
Opečené chleby pořádně potřeme česnekem, na každý krajíc nakapeme vždy 1 lžíci olivového oleje. Navrch dáme rajčata, osolíme, opepříme a posypeme bazalkou.
Italské topinky s rajčatovou salsou podáváme k bílému vínu.