Italská topinka s rajčatovou salsou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
4 stroužky česnek
1 špetka sůl
4 ks rajče
8 ks bazalka
8 lžic olivový olej
1 špetka mletý pepř
podle potřeby
4 ks chleba

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme a zbytek zelené stopky vykrojíme. Rajčata nakrájíme na kostičky, bazalku na jemné proužky.

  2. Krajíce šestizrnného chleba rozkrojíme na půlky a opečeme v opékači topinek nebo v horké troubě při nejvyšším stupni.

  3. Česnek oloupeme a rozpůlíme.

  4. Opečené chleby pořádně potřeme česnekem, na každý krajíc nakapeme vždy 1 lžíci olivového oleje. Navrch dáme rajčata, osolíme, opepříme a posypeme bazalkou.

  5. Italské topinky s rajčatovou salsou podáváme k bílému vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!