Italská zeleninová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 l vývar
2 ks brambory
1 ks cibule
0 ks celer
4 ks rajče
2 ks pórek
3 ks mrkev
0 hlávek kapusta
50 g parmazán
2 lžíce olivový olej
petrželová nať
50 g prorostlá slanina
50 g polévkové nudle

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, oloupeme, omyjeme a nakrájíme. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme, omyjeme a stejně jako slaninu nakrájíme na kousky. Česnek nakrájíme.

  2. Zeleninu s česnekem v kastrůlku orestujeme na slanině. Přilijeme vývar a vše necháme 10 minut vařit. Asi po 2 minutách přidáme brambory, nudle a rajčata. Italskou polévku vaříme, až změknou brambory. Petrželku nasekáme a smícháme s parmazánem. Polévku podle chuti osolíme.

  3. Italskou zeleninovou polévku rozdělíme na talíře a ozdobíme parmazánem s petrželkou. Vegetariáni vynechají slaninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!