Italská zeleninová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 l vývar 2 ks brambory 1 ks cibule 0 ks celer 4 ks rajče 2 ks pórek 3 ks mrkev 0 hlávek kapusta 50 g parmazán 2 lžíce olivový olej petrželová nať 50 g prorostlá slanina 50 g polévkové nudle
Postup Italská zeleninová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme, oloupeme, omyjeme a nakrájíme. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme, omyjeme a stejně jako slaninu nakrájíme na kousky. Česnek nakrájíme.
Zeleninu s česnekem v kastrůlku orestujeme na slanině. Přilijeme vývar a vše necháme 10 minut vařit. Asi po 2 minutách přidáme brambory, nudle a rajčata. Italskou polévku vaříme, až změknou brambory. Petrželku nasekáme a smícháme s parmazánem. Polévku podle chuti osolíme.
Italskou zeleninovou polévku rozdělíme na talíře a ozdobíme parmazánem s petrželkou. Vegetariáni vynechají slaninu.